Se afla pe malul Lacului Mogosoaia si este una dintre cele mai importante locatii pentru wakeboard. Este vorba de Zumbaala Wake Park, un loc pentru amatorii sau profesionistii de wakeboard. Daca te intrebi de ce Zumbaala Wake Park este o […]
Un sport nautic captivant, dar mai putin cunoscut si practicat la noi, este wakeboarding-ul. Pasionatii de skateboarding, snowboarding sau schi nautic au auzit cu siguranta de el si stiu ca wakeboardingul este, de fapt, un sport care se practica pe apa, cu ajutorul unei placi tractate de o barca sau de un cablu.
Concret, in practicarea wakeboardingul este nevoie de un echipament potrivit, barca speciala pentru acest tip tip de sport sau un sistem special pentru tractare si curaj. Echipamentul este format din boots, vesta de salvare, costum de neopren, placa si legaturi. Costurile echipamentului ajung pana la 1.500 de euro, bineinteles daca nu luam in considerare si barca. Aceasta poate costa zeci de mii euro si transforma wakeboarding-ul intr-un sport scump, de nisa.
Vestea buna este ca echipamentul poate fi inchiriat in locatiile in care se practica aceasta activitate, scutind astfel sume importante de bani si avand posibilitatea sa te bucuri de o experienta spectaculoasa si sa te relaxezi.
Cea mai importanta regula, inainte de a decide sa incerci senzatiile pe care ti le ofera mersul pe apa cu ajutorul placii, este sa stii sa inoti. Chiar daca acest sport nu se practica fara a fi echipat cu o vesta de salvare, este periculos daca nu esti un inotator iscusit.
Este important sa stii ca experienta wakeboarding-ului are riscurile sale. Pentru a reduce accidentarile, este indicat sa ai o conditie fizica buna. Totodata, pentru a incepe aceasta activitate ai nevoie de un scurt instructaj teoretic si practic, pe parcursul caruia vei invata sa te ridici pe placa, sa executi corect miscarile si cel, mai important, sa iti tii echilibrul. Restul se bazeaza pe disponibilitatea ta de a simti aventura si libertatea.
Wakeboarding-ul poate fi practicat de oricine are putin curaj, o forma fizica adecvata si un echipament corespunzator. Bineinteles, doar cei cu experienta, care stapanesc foarte bine tehnicile si miscarile acestui sport pot oferi spectacol.
In Romania, wakewoarding-ul a inceput sa atraga atentia abia in 2007, fiind si acum destul de putin cunoscut. Odata incercat insa, acesta este unul dintre sporturile care te fac sa revii, datorita senzatiei extraordinare pe care o simte orice practicant, fie el incepator sau experimentat.
Se afla pe malul Lacului Mogosoaia si este una dintre cele mai importante locatii pentru wakeboard. Este vorba de Zumbaala Wake Park, un loc pentru amatorii sau profesionistii de wakeboard. Daca te intrebi de ce Zumbaala Wake Park este o […]
Academia Ski-Nautic & Wakeboard “Junior” este locul ideal pentru pasionatii de sporturi nautice. Daca iti plac sporturile extreme si vrei sa simti adrenalina intr-una sau mai multe sesiuni de schi nautic sau wakeboard, trebuie sa stii mai multe detalii despre […]