O echipa de formata din parasutisti profesionisti cu experienta a sute de salturi si o pasiune de nedescris pentru ceea ce fac, te asteapta sa ai parte o aventura unica, saltul cu parasuta. Promisiunea lor este clara! Fara nicio pregatire […]
Vezi toate locatiile
Saltul cu parasuta este un sport extrem. Pe cat de periculoasa ti s-ar parea, la prima vedere, aceasta experienta, pe atat este de sigura. In prezent, parasutismul poate fi o incercare pe care oricine si-o poate permite.
Ce trebuie sa stii inainte de a te programa la un salt cu parasuta? Saritura, pentru cei neexperimentati, adica fara brevet de parasutism, se face in tandem. Asa cum reiese din denumire, nu vei sari singur, ci impreuna cu un instructor cu experienta care va fi responsabil de asigurarea unui instructaj complet si de implicarea directa in toate momentele importante ale saltului.
Pregatirea pentru salt, adica instructajul in care vei primi toate detaliile despre momentele urmatoare, de la urcarea in avion pana la aterizarea pe pamant, dureaza in jur de 15 minute. Este esential sa fii atent si receptiv la ceea ce iti spune instructorul. Acesta iti va da increderea de care ai nevoie pentru a-ti depasi limitele si pentru a gusta din libertatea totala, cea a zborului liber.
Trebuie sa stii ca saltul cu parasuta este periculos doar atunci cand regulile sunt incalcate. In caz contrar, evenimentele neplacute sunt foarte rare. La siguranta acestui sport contribuie echipamentul ultramodern utilizat si tehnologia moderna imbinate excelent cu experienta unei echipe de parasutisti indragostiti de zbor.
Cine poate sa experimenteze saltul cu parasuta? Nu exista restrictii de varsta sau de conditie fizica, insa exista limitari din punct de vedere medical. Nu este indicat parasutismul pentru cei care sufera de afectiuni cardiac si epilepsie. Este lesne de imaginat si ca nu se accepta consumarea de bauturi alcoolice inainte de a efectua salturile cu parasuta.
Concret, cei care vor sa experimenteze caderea libera, vor zbura cu ajutorul unui avion pana la altitudinea de 3000-4000 de m si de acolo, echipati corespunzator si fixati cu hamuri speciale de instructor vor sari in gol, impreuna cu acesta. Caderea libera se va face cu maximum 200 km/h si va dura 30-40 de secunde, apoi parasuta se va deschide pentru a asigura plutirea pana la aterizare. Cu alte cuvinte, cateva minute senzationale, o experienta care merita traita cel putin o data in viata, adrenalina pentru aventurieri si sfidarea limitelor pentru introvertiti.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii minte daca esti la primul tau salt cu parasuta este ca trebuie sa savurezi din plin momentul!
Desi saltul in tandem este o incercare unica pe care vei dori sa o repeti, exista un alt tip de salt mai spectaculos. Se numeste Accelerated Freefall, prescurtat AFF, si se executa fara instructor. Aceste salturi sunt premise numai dupa absolvirea cursurilor si obtinerea licentei internationale de parasutism.
O echipa de formata din parasutisti profesionisti cu experienta a sute de salturi si o pasiune de nedescris pentru ceea ce fac, te asteapta sa ai parte o aventura unica, saltul cu parasuta. Promisiunea lor este clara! Fara nicio pregatire […]